Terhi Roponen

Hei!

Olen Terhi ja opiskelen biotuotetekniikkaa Savonlinnan kampuksella. Lähdin viime syksyn edustajistovaaleihin ehdolle, koska näen että jokainen edaattori (eli edustajiston jäsen) osaltaan edistää monimuotoisen opiskelijajoukon mielipiteiden kuulumista päätösten teossa ja halusin olla osana tätä.

Edustajistossa olen saanut kokemusta opiskelijakuntaorganisaation toiminnasta ja päässyt vaikuttamaan suoraan siihen, miten opiskelijoiden etua ajetaan. Eräs parhaimpia asioita opiskelija-aktiivina ollessa on ollut se, että pääsee tutustumaan samanhenkisiin ihmisiin, jotka ovat aivan mahtavaa porukkaa! Aikaa minulta edustajistossa oleminen on vaatinut noin kaksi tuntia kuukaudesta enintään ja etenkin nyt etäilyn aikaan ollut minimissä. Toki tietynlaista havainnointia asioiden toimivuudesta ja mahdollisista epäkohdista on tullut tehtyä muun opiskelun ohella jatkuvasti.

Vaikka tänä vuonna emme ole kovin suuria uusia päätöksiä tähän mennessä tehneet, se ei tarkoita, etteivät edustajisto ja edaattorit olisi tarpeellisia. Tälläkin hetkellä eräs iso asia, jossa yritämme helpottaa tulevaa muutosta, on vuodenvaihteessa tapahtuva YTHS-uudistus.

Näen, että kun jokainen opiskelijaryhmä on edustettuna niin opiskelualan, paikkakunnan, iän, sukupuolen kuin kaikkien muidenkin ryhmittelyperusteiden osalta, niin silloin opiskelijakunta pystyy ajamaan kaikkien opiskelijoiden etua parhaiten. Savonlinnassa etenkin opiskelijamäärät ovat kasvussa ja paikalliset kehitystarpeet ovat parhaiten tiedossa paikkakunnalla opiskelevilla, minkä vuoksi savonlinnalaisten opiskelijoiden olisi tärkeää aktivoitua enemmän edustajiston suuntaan.

Suosittelen lämpimästi edustajistovaaleihin ehdokkaaksi lähtemistä kaikille, joita opiskelijoiden edut ja opiskelija-aktiivitoiminta kiinnostavat!