Opiskelijatoiminnan opinnollistaminen

Opiskelija-aktiiveja varten on luotu opiskelijatoiminta-moduuli, josta löytyy yhteensä kolme AMK-tason opintojaksoa.

Opintojaksot ovat:

Tällä opintojaksolla tutustut opiskelija-aktiivitoimintaan ja vaikuttamiseen yleisesti. Opiskelija voi toimia esimerkiksi opiskelijaedustajana, opiskelijakunnan edustajiston jäsenenä tai paikallisen opiskelijayhdistyksen hallituksessa.

Tällä opintojaksolla toimit luottamustehtävässä, jossa vastuullasi on jokin isompi kokonaisuus. Toimit esimerkiksi jonkin ryhmän johtajana ja huolehdit paikallisesta vaikuttamisesta tai opiskelijoiden edunvalvonnasta.

Tiedät laajasti, minkälaista opiskelijatoimintaa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa on ja osaat määritellä, miten ne eroavat toisistaan. Lisäksi osaat määritellä, minkälaisissa toimielimissä opiskelijaedustajia toimii paikallisesti ja minkälaisiin asioihin voidaan vaikuttaa.

Voit toimia esimerkiksi paikallisen opiskelijayhdistyksen varapuheenjohtajana, opiskelijakunnan edustajiston puheenjohtajana, opiskelijakunnan hallituksessa tai opiskelijakunnan hallituksen varapuheenjohtajana.

Luottamustehtäväsi voi olla esimerkiksi paikallisen opiskelijayhdistyksen puheenjohtaja, opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtajana toimiminen tai valtakunnallisen opiskelijajärjestön hallituksessa tai puheenjohtajistossa toimiminen. Vastaat luottamustehtävässäsi organisaation hallinnosta, toiminnan organisoinnista ja kehittämisestä sekä ihmisten johtamisesta.

Tarkemmat tiedot opintojaksoista, niiden tavoitteista ja sisällöistä sekä arvioinnista löydät Opiskelijatoiminta – Student activities -nimisen Learn-alustan takaa, joka on kaikille avoin. Opintojaksot ovat itsenäisesti verkossa suoritettavia ja niille on non-stop ilmoittautuminen Pepissä. Opintojaksot arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty (täydennettävä). Käy rohkeasti tutustumassa ja lähde mukaan opiskelijakunnan tai opiskelijayhdistyksen toimintaan ja toimi luottamustehtävissä haluamasi ajan!

Miten mukaan opiskelijatoimintaan?

Ryhdy opiskelija-aktiiviksi esim. paikallisyhdistyksen hallitukseen, opiskelijakunnan edustajistoon/hallitukseen tai valtakunnalliseen opiskelijajärjestöön! Alla linkkejä mistä pääset tutustumaan opiskelijayhdistyksiin, opiskelijakunta Kaakon edustajistoon ja hallitukseen sekä Suomen opiskelijakuntien liittoon.

Mikäli herää kysyttävää, voit olla yhteydessä Kaakon hallituslaisiin, edustajiston jäseniin tai työntekijöihin.

Tervetuloa mukaan aktiivitoimintaan!