Opiskelijakortti

Opiskelijakortti on sekä muovinen että digitaalinen.

Tilaa oma opiskelijakorttisi ja liity Kaakkoon!

Palvelun YouTube toiminta edellyttää yksityisyysasetuksien muuttamista.
Hyväksyn

Saat sekä muovisen kortin että digitaalisen Slice.fi-kortin, jonka voit ladata älylaitteesi sovelluskaupasta. Saat Slice.fi-sovelluksen kirjautumistunnukset sähköpostiin, kun korttitilauksesi on käsitelty. Tutkinto-opiskelijat voivat käyttää myös Pivon digitaalista opiskelijakorttia.

Slice.fi opiskelijakorttia voivat käyttää tutkinto-opiskelijat sekä polkuopiskelijat.

Pivon opiskelijakortti on VAIN tutkinto-opiskelijoille. Lisätietoja Pivon opiskelijakortin käyttöönotosta saa Pivon sivuilta.

Slicen tuhansia jäsenetuja on saatavilla mm. Kotkassa, Kouvolassa, Mikkelissä, Savonlinnassa, Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Lappeenrannassa, Lahdessa, Kuopiossa, Joensuussa, Jyväskylässä, Vaasassa, Turussa, Satakunnassa ja Seinäjoella.

Tilaamalla opiskelijakortin liityt Opiskelijakunta Kaakon jäseneksi. Meillä on eri opiskelijakortti tutkinto-opiskelijoille ja avoimen AMK:n polku-, hops- ja korkeakouludiplomiopiskelijoille. Voit tilata opiskelijakortin, kun täytät seuraavat ehdot:

1. opiskelet Xamkissa AMK– tai YAMK-tutkintoa tai olet avoimen AMK:n polku-, hops- tai korkeakouludiplomiopiskelija
2. olet ilmoittautunut läsnäolevaksi lukukaudelle/lukuvuodelle

Hyödynnä alennuksia esimerkiksi seuraavissa

Valtakunnalliset jäsenedut

 • IF: jäsenhintaiset vakuutukset: www.if.fi/samok
 • Kela: Kelan ateriatuettu ruokailu kaikissa ateriatuen piiriin kuuluvissa opiskelijaravintoloissa. Edun saamiseksi on esitettävä opiskelijakortti, jossa on Kelan logo.
 • Matkahuolto: Bussiyritykset myöntävät lipuistaan opiskelija-alennusta. Alennusprosentit ja alennuksiin oikeuttavat kilometrimäärät voivat vaihdella ja poiketa toisistaan yrityksittäin. Ajantasaiset hintatiedot opiskelijahintaisten lippujen osalta löytyvät Matkahuollon verkkosivuilta osoitteesta www.matkahuolto.fi, Aikataulut ja liput –hausta. Opiskelijahintaisia lippuja voi ostaa Matkahuollon verkkosivuilta, Bussiliput-mobiilisovelluksesta, Matkahuollon toimipaikoista ja lippuja myyviltä Matkahuolto-asiamiehiltä sekä matkatoimistoista.
 • VR: 30%:n alennus kaukoliikenteen perus- ja säästölipuista sekä sarjalipuista. Lähiliikenteen junissa 50% alennus kertalipuista ja 10 matkan sarjalipusta.
 • HSL: Jos opiskelet päätoimisesti ja asut HSL-alueella, voit ostaa kausilippuja alennettuun hintaan. Alennus on 45% vastaavasta aikuisten kausilipun hinnasta. Kerta-, arvo- ja lisävyöhykelipuista alennusta ei myönnetä. Lue lisää: https://www.hsl.fi/liput-ja-hinnat/alennusliput/opiskelijat
 • Eckerö Line: AMK-opiskelijakortilla saat alennusta Eckerö Linen reitti- ja risteilymatkoista. Eckerö Line myöntää 20 % alennuksen päivän henkilö- ja ajoneuvolippujen risteily- tai reittihinnasta ajalla 1.1.-25.6.2023 + 14.8.2023-29.2.2024. Ajalla 26.6.-13.8.2023 alennus on -10 % kansipaikan osuudesta. Etu on voimassa myös verkosta varatuille ryhmille kokoustila- ja bussivarauksia lukuunottamatta. Varaudu ilmoittamaan varauksen yhteydessä nimet ja syntymäajat koko ryhmälle. Etu on varattavissa helposti suoraan tämän linkin kautta: www.eckeroline.fi/AMK. Käytä varatessasi tuotekoodia: JARJ23. Huom. AMK-opiskelijakortti (Kaakon opiskelijakortti) esitettävä lähtöselvityksessä.
 • Visa: 90 opintopistettä suorittaneilla ja 20 vuotta täyttäneillä maksuhäiriöttömillä ammattikorkeakouluopiskelijoilla on mahdollisuus Visa-korttiin. Kortti anotaan omasta pankista. Lisätietoja saat omasta pankistasi.
 • Silmäasema: Opiskelijakortilla alle 30-vuotiaille opiskelijoille silmälasit -50 % normaalihinnasta (sisältäen kehykset ja linssit)
  Piilolinssit, piilolinssinesteet ja muut tarvikkeet -10 %
  Maksuton optikon näöntutkimus (norm. 25 €, ei koske piilolinssejä).
  Ei voi yhdistää muihin alennuksiin.
VR:n junat, matkahuollon bussit, Kelan ateriatuki, paikalliset tarjoukset, valtakunnalliset tarjoukset, kirjastokortti XAMKissa, monitoimilaitekortti XAMKissa, ravintolan maksuväline XAMKissa.

Opiskelijakortti avoimen AMK:n polku-, hops- ja korkeakouludiplomiopiskelijoille

Avoimen AMK:n polku-, hops- tai korkeakouludiplomiopiskelijana saat kaikki opiskelijaedut, pois lukien Kelan ateriatuki sekä VR:n ja Matkahuollon opiskelija-alennukset.

Selaa opiskelijaetuja

Kortin tilausohjeet ja toimitus

Tilaaminen

Tilauslomakkeelle tarvitaan opiskelijanumero, joka löytyy Pepistä omista käyttäjäasetuksista vasemmasta yläkulmasta. Pääset katsomaan sen Pepistä vähän ennen lukukauden alkua.

Kasvokuva

Korttiin tulevan kasvokuvan tulee olla suoraan edestä päin otettu lähikuva, jossa kasvot näkyvät kokonaan ja olet helposti tunnistettavissa. Kuvan ei tarvitse olla virallinen passikuva, mutta sen tulee olla passikuvan kaltainen.

Korttiohjekuvat

Toimitus

Saat sähköpostiisi viestin, kun korttisi on noudettavissa oman kampuksesi Kaakon toimistolta. Voit myös vastata viestiin, että haluaisit kortin omaan kotiosoitteeseesi. Kortin postittaminen on opiskelijan vastuulla, eikä postin hävittämiä kortteja korvata.

Huomioithan, että postitus kotiosoitteeseen maksaa 5€/kerta ja sinun tulee pyytää postitusta erikseen chatin tai henkilökunnan kautta.
Jos et ole maksanut postimaksua, voit maksaa sen täältä.

Hinnasto

 • kortti + jäsenyys lukukausi 0,5 vuotta (syksy tai kevät)  34 €

 • kortti + jäsenyys lukuvuosi 47 €

 • kortti + jäsenyys 2 lukuvuotta 74 €

 • kortti + jäsenyys 3,5 lukuvuotta 114 €

 • kortti + jäsenyys 4 lukuvuotta 128 €

 • kortti + jäsenyys 4,5 lukuvuotta 142 €

 • Postimaksu 5€/kerta

Yllä olevat hinnat sisältävät jäsenmaksun, digitaalisen kortin käytön, muovisen kortin valmistusmaksun ja käsittelymaksun. Jokaiseen maksuun sisällytetään aina käsittelymaksu. Muovisen kortin voimassaolo osoitetaan voimassa olevalla lukukausi- tai lukuvuositarralla. Digitaaliseen korttiin voimassaolo päivittyy automaattisesti.

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalvelun tarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj

Y-tunnus: 2122839-7

Osoite: Innova 2, Lutakonaukio 7, 40100 Jyväskylä
Puhelin: 020 718 1830
Kotisivut: www.paytrail.com

Liityessä opiskelijakunnan jäseneksi ja tilatessa opiskelijakortin tai maksaessa lisää jäsenyyttä opiskelija sitoutuu, että on tutustunut opiskelijakortin myöntämisehtoihin ja sitoutunut noudattamaan niitä. Lisäksi opiskelija hyväksyy, että henkilötiedot, opiskelijaoikeus, jäsenkelpoisuus sekä yhteystiedot varmennetaan Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelija- ja opintorekisteristä.

Kaakon jäsenen henkilötietoja voidaan luovuttaa lain sallimissa puitteissa Pivo Wallet Oy:lle ja/tai FeedCowboy Oy:lle sähköisen opiskelijakortin käyttöönottoa varten ja opiskelijastatuksen varmentamiseksi. Henkilötietoja luovutetaan Pivo Wallet Oy:lle ja/tai FeedCowboy Oy:lle vain niiden jäsenten osalta, jotka aktivoivat PIVO-sovelluksessa tai Slice-sovelluksessa mobiiliopiskelijakortin ja hyväksyvät siten PIVOn taikka Slicen mobiiliopiskelijakortin käyttöehdot.

Peruutusehdot

Etämyyntiin sovelletaan kuluttajansuojalain 6 luvun säännöksiä sekä oikeusministeriön asetusta peruuttamislomakkeesta ja peruuttamisohjeista (110/2014)Säännökset ovat pakottavia kuluttajan hyväksi. Näin ollen elinkeinonharjoittaja ei voi laatia omia, kuluttajan asemaa huonontavia ehtoja. Kuluttajan asemaa parantavia toimintatapoja voi sen sijaan käyttää. (KSL 6:5)

Määritelmiä

Kauppasopimuksena pidetään tavaran kauppaa.

Palvelusopimuksena pidetään sopimusta, jossa elinkeinonharjoittaja sitoutuu suorittamaan kuluttajalle palvelun vastiketta vastaan, esim. auton renkaiden vaihto.

Sekasopimusta on arvioitava sen todellisen päätarkoituksen mukaan. Esimerkiksi sekasopimusta, joka sisältää sekä tavaran kauppaa että työtä, on pidettävä kauppasopimuksena, jos sopimuksen päätarkoitus on tavaran omistusoikeuden luovuttaminen ja tavaran arvo on suhteellisesti suurempi kuin työn osuus, esim. tietokoneen ostaminen käyttöönottoasennuksineen.

Digitaalisen sisällön sähköisenä toimittamisena (KSL 6:8)pidetään digitaalisessa muodossa lataamalla, suoratoistona tuotettua tai toimitettua tietoa, esim. tietokoneohjelma, sovellus, peli, musiikki, video (mm. urheilutapahtuman katseluoikeus) tai teksti (mm. näköislehden lukuoikeus). Digitaalisen sisällön sähköisenä toimittamisena ei pidetä muisti- tai tallennusvälineellä esim. CD- tai DVD-levyllä toimitettua digitaalista sisältöä, jolloin kyseessä on tavaran kauppa.

Milloin kyseessä on etämyynti

Etämyynnistä on kyse, kun sopimus syntyy yhtä tai useampaa etäviestintä käyttämällä etämyyntiä varten luodussa myyntijärjestelmässä. Etäviestimellä tarkoitetaan internetiä, sähköpostia, tekstiviestiä, puhelinta, televisiota, postimyyntiluetteloa, kuponkia tai muuta välinettä, jota voidaan käyttää sopimuksen tekemiseen ilman, että osapuolet ovat yhtä aikaa läsnä.

Tuotteen toimitustavalla ei ole merkitystä. Vaikka toimitustavaksi sovittaisiin nouto myymälästä, kyseessä on etämyynti, jos itse sopimus on tehty etänä. (KRIL 4665/32/2008)

Etämyyntijärjestelmästä on kyse myös silloin, jos elinkeinonharjoittaja on varautunut vastaanottamaan etäviestimellä markkinoitujen tuotteidensa tilauksia etäviestimellä ja toimittamaan tilatut tuotteet kuluttajille. (HE 79/2000)

Peruuttamisoikeus etämyynnissä

14 päivän peruuttamisaika lasketaan tilatun tavaran tai viimeisen tavaraerän vastaanottamisesta. Jos kyseessä on säännöllisesti toimitettava tavara, peruuttamisaika lasketaan ensimmäisen tavaraerän vastaanottamisesta.

Peruuttamisoikeus ei koske muun muassa:

 • Jos kaupan kohteena on tavara, joka on valmistettava tai hankittava erityisesti ostajaa varten hänen ohjeidensa tai toivomustensa mukaisesti, eikä myyjä voi ilman huomattavaa tappiota käyttää tavaraa hyväkseen muulla tavoin, ostaja saa purkaa kaupan myyjän viivästyksen vuoksi vain, jos kaupan tarkoitus jää hänen osaltaan viivästyksen vuoksi olennaisesti saavuttamatta (355/1987, 26§).
 • Peruuttamisoikeus ei koske opiskelijakortteja, sillä opiskelijakortit valmistetaan opiskelijan vaatimusten mukaisesti sisältäen henkilökohtaisen nimen, syntymäajan, kuvan sekä RFID:n ja kirjastokortin viivakoodin.