Opiskelijakortti

Opiskelijakortti on sekä muovinen että digitaalinen.
Voit tilata sen ja liittyä opiskelijakuntaan seuraavista linkeistä:

Saat sekä muovisen kortin että digitaalisen Slice.fi-kortin, jonka voit ladata sovelluskaupasta. Saat Slice.fi-sovelluksen kirjautumistunnukset sähköpostiin, kun korttitilauksesi on käsitelty. Tutkinto-opiskelijat voivat käyttää myös Pivon digitaalista opiskelijakorttia.

Slice.fi opiskelijakorttia voivat käyttää tutkinto-opiskelijat sekä polkuopiskelijat.

Pivon opiskelijakortti on VAIN tutkinto-opiskelijoille.

Slicen tuhansia jäsenetuja on saatavilla mm. Kotkassa, Kouvolassa, Mikkelissä, Savonlinnassa, Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Lappeenrannassa, Lahdessa, Kuopiossa, Joensuussa, Jyväskylässä, Vaasassa, Turussa, Satakunnassa ja Seinäjoella.

Tilaamalla opiskelijakortin liityt Opiskelijakunta Kaakon jäseneksi. Meillä on eri opiskelijakortti tutkinto-opiskelijoille ja avoimen AMK:n polku-, hops- ja korkeakouludiplomiopiskelijoille. Voit tilata opiskelijakortin, kun täytät seuraavat ehdot:

1. opiskelet Xamkissa AMK– tai YAMK-tutkintoa tai olet avoimen AMK:n polku-, hops- tai korkeakouludiplomiopiskelija
2. olet ilmoittautunut läsnäolevaksi lukukaudelle/lukuvuodelle

Hyödynnä alennuksia esimerkiksi seuraavissa

Valtakunnalliset jäsenedut

 • IF: jäsenhintaiset vakuutukset: www.if.fi/samok
 • Kela: Kelan ateriatuettu ruokailu kaikissa ateriatuen piiriin kuuluvissa opiskelijaravintoloissa. Edun saamiseksi on esitettävä opiskelijakortti, jossa on Kelan logo
 • Matkahuolto: Bussiyritykset myöntävät lipuistaan opiskelija-alennusta. Alennusprosentit ja alennuksiin oikeuttavat kilometrimäärät voivat vaihdella ja poiketa toisistaan yrityksittäin. Ajantasaiset hintatiedot opiskelijahintaisten lippujen osalta löytyvät Matkahuollon verkkosivuilta osoitteesta www.matkahuolto.fi  Aikataulut ja liput –hausta. Opiskelijahintaisia lippuja voi ostaa Matkahuollon verkkosivuilta, Bussiliput-mobiilisovelluksesta, Matkahuollon toimipaikoista ja lippuja myyviltä Matkahuolto-asiamiehiltä sekä matkatoimistoista
 • VR: 30%:n alennus kaukoliikenteen perus- ja säästölipuista sekä sarjalipuista. Lähiliikenteen junissa 50% alennus kertalipuista ja 10 matkan sarjalipusta.
 • HSL: Jos opiskelet päätoimisesti ja asut HSL-alueella voit ostaa kausilippuja alennettuun hintaan. Alennus on 45 prosenttia vastaavasta aikuisten kausilipun hinnasta. Kerta-, arvo- ja lisävyöhykellipuista alennusta ei myönnetä. Lue lisää: https://www.hsl.fi/liput-ja-hinnat/alennusliput/opiskelijat
 • Eckerö Line: AMK-opiskelijakortilla saa alennusta Eckerö Linen reitti- ja risteilymatkoista. Eckerö Line myöntää 20 % alennuksen päivän risteily- tai reittihinnasta ajalla 1.1.2020-21.6.2020 + 10.8.-28.2.2021. Ajalla 22.6.-9.8.2020 alennus on -10 % kansipaikan osuudesta. Etu on voimassa myös verkosta varatuille ryhmille kokoustila- ja bussivarauksia lukuunottamatta. Varaudu ilmoittamaan varauksen yhteydessä nimet ja syntymäajat koko ryhmälle.
  JARJ20
  Etu on varattavissa helposti suoraan tämän linkin kautta: www.eckeroline.fi/AMK
  AMK-opiskelijakortti on esitettävä lähtöselvityksessä
 • Visa: 90 opintopistettä suorittaneilla ja 20 vuotta täyttäneillä maksuhäiriöttömillä ammattikorkeakouluopiskelijoilla on mahdollisuus Visa-korttiin. Kortti anotaan omasta pankista. Lisätietoja saat omasta pankistasi.
 • Silmäasema: Opiskelijakortilla alle 30-vuotiaille opiskelijoille silmälasit -50 % normaalihinnasta (sisältäen kehykset ja linssit)
  Piilolinssit, piilolinssinesteet ja muut tarvikkeet -10 %
  Maksuton optikon näöntutkimus (norm. 25 €, ei koske piilolinssejä).
  Ei voi yhdistää muihin alennuksiin.
VR:n junat, matkahuollon bussit, Kelan ateriatuki, paikalliset tarjoukset, valtakunnalliset tarjoukset, kirjastokortti XAMKissa, monitoimilaitekortti XAMKissa, ravintolan maksuväline XAMKissa.

Opiskelijakortti avoimen AMK:n polku-, hops- ja korkeakouludiplomiopiskelijoille

Avoimen AMK:n polku-, hops- tai korkeakouludiplomiopiskelijana saat kaikki opiskelijaedut pois lukien Kelan ateriatuki sekä VR:n ja Matkahuollon opiskelija-alennukset.

Selaa opiskelijaetuja

Kortin tilausohjeet ja toimitus

Tilaaminen

Tilauslomakkeelle tarvitaan opiskelijanumero, joka löytyy Pepistä omista käyttäjäasetuksista vasemmasta yläkulmasta. Pääset katsomaan sen Pepistä vähän ennen lukukauden alkua.

Kasvokuva

Korttiin tulevan kasvokuvan tulee olla suoraan edestä päin otettu lähikuva, jossa kasvot näkyvät kokonaan ja olet helposti tunnistettavissa. Kuvan ei tarvitse olla virallinen passikuva, mutta sen tulee olla passikuvan kaltainen.

Korttiohjekuvat

Toimitus

Saat sähköpostiisi viestin, kun korttisi on noudettavissa opiskelijakunnan toimistolta. Voit myös vastata viestiin, että haluaisit kortin omaan kotiosoitteeseesi. Kortin postittaminen on opiskelijan vastuulla, eikä postin hävittämiä kortteja korvata.

Huomioithan, että postitus kotiosoitteeseen maksaa 5€ ja sinun tulee pyytää postitusta erikseen chatin tai henkilökunnan kautta.
Jos et ole maksanut postimaksua, voit maksaa sen täältä.

Hinnasto

 • kortti + jäsenyys lukukausi 0,5 vuotta (syksy tai kevät)  32 €

 • kortti + jäsenyys lukuvuosi 44 €

 • kortti + jäsenyys 2 lukuvuotta 71 €

 • kortti + jäsenyys 3,5 lukuvuotta 111,5 €

 • kortti + jäsenyys 4 lukuvuotta 125 €

 • kortti + jäsenyys 4,5 lukuvuotta 138,5 €

 • Postimaksu 5€

Yllä olevat hinnat sisältävät jäsenmaksun, digitaalisen kortin käytön, muovisen kortin valmistusmaksun ja käsittelymaksun. Jokaiseen maksuun sisällytetään aina käsittelymaksu. Muovisen kortin voimassaolo osoitetaan voimassa olevalla lukukausi- tai lukuvuositarralla. Digitaaliseen korttiin voimassaolo päivittyy automaattisesti.

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalvelun tarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj

Y-tunnus: 2122839-7

Osoite: Innova 2, Lutakonaukio 7, 40100 Jyväskylä
Puhelin: 020 718 1830
Kotisivut: www.paytrail.com

Liityessä opiskelijakunnan jäseneksi ja tilatessa opiskelijakortin tai maksaessa lisää jäsenyyttä opiskelija sitoutuu, että on tutustunut opiskelijakortin myöntämisehtoihin ja sitoutunut noudattamaan niitä. Lisäksi opiskelija hyväksyy, että henkilötiedot, opiskelijaoikeus, jäsenkelpoisuus sekä yhteystiedot varmennetaan Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelija- ja opintorekisteristä.

Kaakon jäsenen henkilötietoja voidaan luovuttaa lain sallimissa puitteissa Pivo Wallet Oy:lle ja/tai FeedCowboy Oy:lle sähköisen opiskelijakortin käyttöönottoa varten ja opiskelijastatuksen varmentamiseksi. Henkilötietoja luovutetaan Pivo Wallet Oy:lle ja/tai FeedCowboy Oy:lle vain niiden jäsenten osalta, jotka aktivoivat PIVO-sovelluksessa tai Slice-sovelluksessa mobiiliopiskelijakortin ja hyväksyvät siten PIVOn taikka Slicen mobiiliopiskelijakortin käyttöehdot.