Edustajiston puheenjohtaja Roni ja varapuheenjohtaja Ilkka halusivat jakaa kokemuksiaan Opiskelijakunta Kaakon edustajiston johdossa toimimisesta. Heidän ajatuksiaan pääset lukemaan alhaalta!

Vuoden 2020 lähtiessä käyntiin olin yhdessä Ilkan kanssa täynnä tarmoa ja ideoita. Tarkoituksena oli järjestää ryhmäytymisiltoja edustajistolle ja samalla kouluttaa heitä tulevaa kautta varten. Keväällä edustajisto pääsi heti tulikokeeseen, kun covid-19 pandemia alkoi vähitellen levitä kaikkialle ja myös meillä Suomessa korkeakoulut asteittain alkoivat siirtyä etätyöskentelyyn. Näin oli myös opiskelijakuntamme edustajiston laita ja sääntömääräinen kevätkokous pidettiinkin jo etänä.

Kesällä uskalsimme jo hieman toivoa, että sitten syksyllä pääsisimme viettämään edustajiston kanssa yhteisen ryhmäytymisillan, olihan pandemia jo hieman rauhoittumaan päin. Syksyn koittaessa tilanne iski vasten kasvoja, kuin märkä rätti kun meille valkeni, että tulemme luultavasti koko loppuvuoden edustajiston kanssa toimintaa etäyhteyksien kautta.

Vaikka vuosi 2020 oli haastava meille kaikin puolin niin olen ylpeä tämän vuoden edustajistosta, joka viimeiseen asti jaksoi raahautua etäkokouksiin, vaikka etäopinnot alkoivatkin loppu vuodesta jo tympimään. Vuoden mittaan saimme tehtyä merkittäviä päätöksiä mm. sijoitustoiminnasta, kuntavaalien kärkiteemoista, YTHS-uudistuksesta ja liittokokouskannoista SAMOKin liittokokoukseen. Ehdimme myös nimittämään Xamk oy:n hallitukseen opiskelijajäsenen seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Henkilökohtaisesti vuosi 2020 oli itselleni hyvin mielenkiintoinen. Pääsin haastamaan itseäni ja samalla myös toimin paljon oman mukavuusalueeni ulkopuolella viikoittain. Etäkokoukset tulivat tutuiksi, kuten myös erilaiset webinaarit. Näin lopuksi haluaisin vielä kerran kiittää opiskelijakuntamme hallitusta, henkilökuntaa, sekä koko edustajistoa. Vaikka vuonna 2020 toimintaympäristömme ja toimintamallimme kokivat radikaaleja muutoksia nopealla aikataululla, pystyimme yhdessä pyörittämään opiskelijakunnan toimintaa ja kehittämään sitä kaikesta huolimatta.

Onnea kaikille ensi vuoden edaattoreille!

Roni Leppänen, edustajiston puheenjohtaja 2020

On ollut hienoa nähdä Kaakon kehittyminen aina vaan paremmaksi monella osa-alueella vuodesta toiseen. Olen päässyt olemaan mukana kehittämässä niin Kaakkoa kuin itseänikin, jo Kaakon ensimmäisestä vuodesta 2017, aloittaessani Kaakon edustajistossa. Sieltä hainkin suoraan hallitukseen ja pääsinkin hallituksen liikuntavastaavaksi. 2018 pääsin toimimaan hallituksessa kansainvälisyys -ja liikuntavastaavana, 2019 hallituksen kolmantena varapuheenjohtajana Savonlinnan kampukselle ja vielä vuoden 2020 edustajiston varapuheenjohtajana. Melkoisesti siis on opiskelujen ohella tullut toimittua Kaakossa monenlaisissa tehtävissä.

Vuosi 2020 on ollut tosiaan ”omalaatuinen” ja harmillisesti moneen opiskelijan elämään ja asiaan negatiivisesti vaikuttanut. Mutta eiköhän tämä painiottelu voiteta ja saada taas hommat rullaamaan entistä paremmin. Haluan kiittää omasta puolestani koko Kaakkoa, hallitus- että edustajisto kamuja niin menneiltä kuin nykyiseltä ajaltakin. On ollut hienoa toimia kanssanne! Koettu, kehitetty ja kehitytty on paljon! Lopuksi keksimäni ”melko pätevä eläkkeelle jäämis”- ns. ”runoni”, joka ehkäpä kiteyttää Kaakossa vietetyn aikani:

”Välillä se on rankkaa, mutta kun kahvia ystävien kanssa välillä kupuunsa tankkaa, alkaa meno olemaan jälleen vankkaa!”

Onnea omastakin puolesta kaikille uusille edaattoreille!

Ilkka Lohilahti, edustajiston varapuheenjohtaja 2020