Kuka olet ja mistä tulet?

Hei, olen Ilona Soininen, vaaliliittoni on Sokka Irti ja opiskelen 1.vuotta yhteisöpedagogiksi Mikkelin kampuksella. Alunperin olen kotoisin Leppävirralta.

Miksi haet Kaakkoon?

Olen kiinnostunut vaikuttamisesta ja haluan edistää koulumme asioita ja opiskelijoiden hyvinvointia. Yksi vaaliteemoistani on yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ja tämän teeman ympärillä olen valmis tekemään Kaakon edustajistossa mitä vaan, sillä tahdon opiskelijoiden voivan hyvin ja että koulumme olisi saavutettavissa kaikille.

Mitä asioita aiot konkreettisesti edistää Kaakon edustajistossa, tultuasi valituksi?

Kuten äsken jo mainitsin, tulen tekemään töitä saavutettavuuden, sekä yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon parissa. Tähän kuuluu mm. se, että kampuksemme olisivat mahdollisimman esteettömiä kaikille sukupuolesta, liikuntatavasta, uskonnosta ja etnisestä taustasta riippumatta. Aion varmistaa, että digitaalinen saavutettavuus on kunnossa kampuksillamme, sillä etäyhteyksien tulee olla kunnossa, jos opintoja haluaa edistää, kun kaikilla aloilla ei lähiopetusta ole. Tämän lisäksi aion edistää opiskelijoidemme hyvinvointia vaaliliittoni yhteisten teemojen kautta, kuten esimerkiksi kasvisruoan monipuolistaminen kouluruoassa ja wc-tilojen muokkaaminen sukupuolimoninaisemmiksi (ei enää erikseen miesoletettujen ja naisoletettujen wc-tiloja, vaan enemmän ’’unisex’’-malleja).

Mistä pääsee äänestämään, mitä numeroa kannattaa äänestää ja mistä pääsee seuraamaan vaalikampanjointia?

Äänestäminen Kaakon edustajistovaaleissa tapahtuu verkkoäänestyksenä, ennakkoäänestys alkaa 30.10. klo.10 ja virallinen vaalipäivä on 8.11., kannattaa pitää mielessä ehdokasnumero 42, jos tahtoo saada uusia näkemyksiä edustajistoon. Vaalikampanjointiani pääset seuraamaan Instagramin puolella @ilonakaakonedustajistoon, luvassa siellä on G&A-hetkiä ja muuta kampanjamarkkinointia!

Ilona Soininen

—-

Kirjoittaja on opiskelijakunnan edustajistovaaliehdokas ja yhteisöpedagogiopiskelija Mikkelistä. Edustajistovaalien äänestys järjestetään sähköisesti 30.10.-8.11. Julkaisemme ehdokkaiden kirjoituksia nettisivuillamme kampanja-aikana loka-marraskuussa. Kaikki ehdokkaamme löydät täältä.