Tradenomiopiskelijat Esa Hämäläinen ja Päivi Räsänen ovat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan edustajistovaalien kirkkaimmat menestyjät  

Opiskelijakunta Kaakon edustajistovaalien vaalitulos julkaistiin torstaina 10.11.2022. Vaaleissa menestyivät erityisen hyvin savonlinnalainen turvallisuusalan tradenomiopiskelija Esa Hämäläinen sekä tradenomiopintoja verkossa suorittava joensuulainen Päivi Räsänen.  

Esa Hämäläisen edustama vaaliliitto nimeltä Tradenöörit menestyi vaaleissa parhaiten. Vaaliliitto lunasti itselleen neljää paikkaa. Myös Vihreiden lista sai edustajistosta neljä paikkaa.  

– Olen erittäin yllättynyt tuloksesta. Pyrin tulevalla kaudella tekemään kaikkeni, ettei äänestäjieni ääni mene hukkaan, ja että heidän toiveensa kuuluvat päättäjien korviin, kommentoi Esa Hämäläinen. 

Henkilökohtaisesti eniten ääniä edustajistovaaleissa sai kokonaistuloksissa toiseksi tullut sitoutumaton Päivi Räsänen 81 äänellä. Räsäsen äänisalis oli lähes 30 enemmän kuin seuraavaksi eniten ääniä saaneen tulos. 

– Kampanjointini kulmakivinä olivat etä- ja verkko-opiskelun sekä opiskelijoiden mielenterveyspalvelutoimien tukeminen. Nämä ovat asioita, joiden kanssa olen jossain välin opintoja itse kamppaillut. Äänimäärästä voisin tulkita, että en ole ollut ainoa. Asioiden edistäminen ja niistä puhuminen on monesti helpompaa omien kokemuksien kautta – näitä ajatuksia aion tuoda edustajiston kokouksissa esille, kertoo Päivi Räsänen. 

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan vuoden 2022 edustajistovaalit käytiin loka-marraskuussa ja virallinen vaalipäivä oli 9.11.2022. Edustajistovaaleissa valitaan vuosittain 20 varsinaista ja enintään 20 varajäsentä edustajistoon. Edustajisto käyttää opiskelijakunnan ylintä päätäntävaltaa opiskelijakunnassa ja sen toimintakausi on kalenterivuosi. 

Lisätietoja:  

Jenni Aikio
toiminnanjohtaja
044 702 8591
jenni.aikio@opiskelijakuntakaakko.fi