Restauroinnin opiskelija Kati Kananen toimii opiskelijakunnan edustajistossa jo neljättä vuotta. Hän lähti ehdolle ensimmäistä kertaa heti opintojen alussa vuonna 2020. 

– Koen saaneeni edistettyä restauroinnin sekä laajemmin kulttuurialan asioita edustajistossa. Meitä restauroinnin opiskelijoita on Xamkissa melko vähän ja on tärkeää, että äänemme kuuluu sekä opiskelijoiden päätöksenteossa että laajemmin Xamkissa, kertoo Kati. 

Edustajiston jäsenenä, eli edaattorina, pääsee vaikuttamaan opiskelijakunnan tärkeimpiin päätöksiin, kuten talousarvioon, toimintasuunnitelmaan sekä jäsenmaksuihin. Edustajiston jäsenet saavat luottamustehtävässä toimimisestaan vuoden ilmaisen jäsenyyden ja halutessaan 5 opintopistettä vapaasti valittaviin opintoihin. 

– Ehkä tärkein oppi edustajistosta itselleni on se, miten päätöksenteko toimii. En ollut aikaisemmin ollut missään luottamustehtävässä ja nyt viralliset kokouskäytänteet sujuvat tarvittaessa unissakin. Näistä on varmasti hyötyä työelämässäkin, Kati kiteyttää. 

Opiskelijakunta Kaakon edustajistovaalien ehdokasasettelu on käynnissä! Voit asettua ehdolle 8.10. mennessä suoraan tällä lomakkeella, tai täyttämällä lomakkeen toimistollamme. Lisätietoa vaaleista löydät Kaakon nettisivuilta. Edustajistovaalit käydään 8.11.2023 ja uusi edustajisto aloittaa vuoden kestävässä tehtävässään 1.1.2024.