Toisen vuoden hyvin voinnin edistämisen sosionomiopiskelija Katja Ääpälä on ensimmäinen YAMK-opiskelija Kaakon edustajistossa. Ennen kuluvaa vuotta edustajisto on koostunut vain AMK-tutkintoa suorittavista opiskelijoista. 

– Parhaiten edistän YAMK-opiskelijoiden asioita olemalla itse mukana päätöksenteossa. Koen edustavani myös yleisesti ottaen kaikkia niin sanottuja aikuisopiskelijoita. Myös meidän puoliamme pitää pitää, sanoo Katja.  

Xamkissa opiskelee tällä hetkellä jo lähemmäs 2000 YAMK-opiskelijaa yli 30 eri koulutuksessa. Yhä useampi opiskelija on myös yli 30-vuotias. 

– Kannustan kaikkia YAMK-opiskelijoita asettumaan ehdolle edustajistovaaleissa! Luottamustehtävä on tärkeä, eikä viitisen kokousta vuodessa vie liikaa aikaa työltä tai opinnoilta, kertoo Katja. 

Opiskelijakunta Kaakon edustajistovaalien ehdokasasettelu on käynnissä! Voit asettua ehdolle 8.10. mennessä suoraan tällä lomakkeella, tai täyttämällä lomakkeen toimistollamme. Lisätietoa vaaleista löydät Kaakon nettisivuilta. Edustajistovaalit käydään 8.11.2023 ja uusi edustajisto aloittaa vuoden kestävässä tehtävässään 1.1.2024.