Tasan vuosi sitten oli ensimmäinen työpäiväni Kaakon pääsihteerinä. Kulunut vuosi on hujahtanut ohi vauhdilla ja mitä kaikkea siihen on mahtunutkaan!

Viime syksynä kampukselle tullessani oli syyslukukausi jo käynnistynyt ja täysi tohina päällä. Omista AMK-opinnoista Lahden ammattikorkeakoulussa oli jo yli kymmenen vuotta aikaa, mutta jotenkin kuitenkin tuntui, että tähän porukkaan oli helppo tulla mukaan. Tunne on vuoden aikana vain vahvistunut.

Opiskelijakunta Kaakolla on huippu tiimi, jonka kanssa tuomme opiskelijoiden ääntä kuuluviin niin Xamkissa, kampuspaikkakunnilla kuin valtakunnallisesti. Neljän työntekijää tekee Kaakon hallituksen ja edustajiston kanssa töitä, jotta opiskelu olisi kaikille opiskelijoille mahdollisimman sujuvaa ja mielekästä.

Ensimmäinen vuosi uudessa työpaikassa on aina opettelua. Syksy meni asioihin perehtyessä ja koronatilanne teki keväästä ja kesästä poikkeuksellisen. Tästäkin selvittiin ja oikeastaan etätyöskentely ja -opinnot hitsasivat tiimistämme jopa entistä tiiviimmän. Nyt olemme jo palanneet palvelemaan opiskelijoita kampuksille. Toivottavasti pääsemme tapaamaan sekä uusia että jatkavia opiskelijoita syksyn mittaan.

Vuosi Kaakossa on opettanut paljon, jonka lisäksi olen saanut tutustua lukuisiin uusiin ihmisiin. Vuoden aikana olen myös toivottanut jäähyväiset yhdelle työntekijälle, vanhalle hallitukselle ja edustajistolle. Onnekseni saimme keväällä tiimiimme jäsenpalveluiden huippuosaajan ja uusi hallitus on toiminut mallikkaasti.

Opiskelijakuntatoiminnalle on ominaista jatkuva vaihtuvuus. Tässä vaiheessa syksyä suunnitellaan jo seuraavia edustajistovaaleja, sillä uudet toimijat valitaan vuodeksi kerrallaan. Haikeana mietin, miten yhteinen hetki yksittäisen opiskelija-aktiivin kanssa jää lyhyeksi. Toisaalta nopeatahtisuus kannustaa tarttumaan tehtäviin ennakkoluulottomasti tässä ja nyt. Vuodessa saa paljon aikaan, vaikka maailma ei ihan valmiiksi tulisikaan.

Antoisaa syksyä kaikille!