Incy-poikkeamaraportointi tutuksi 

Oletko huomannut jotain poikkeavaa opiskeluympäristössäsi tai haluatko antaa kehittämisvinkin? Xamkissa on otettu käyttöön uusi poikkeamaraportoinnin työkalu Incy. Incyn tarkoituksena on tehdä poikkeavien tapahtumien, kehitysajatusten ja erilaisten ideoiden ilmoittamisesta korkeakoulun suuntaan entistä helpompaa.

Poikkeamaraportointityökalu on sekä opiskelijoiden että henkilökunnan käytössä. Kun Incyn kautta raportoidaan esimerkiksi erilaisista kehitysideoista, häirinnästä tai tietosuojarikkomuksesta, kulkeutuu havainnon tiedot sijainti- ja kategoriakohtaisesti kunkin vastuualueen oikeille henkilöille.

Pääset käyttämään Incyä täältä. Alla olevien teemojen esittelystä löydät myös suoran linkin kyseisen aiheen havainnosta ilmoittamiseen. Linkki Incyyn löytyy myös Studentin etusivulta.

Raportoi uusi havainto: Kehitysidea tai aloite  

Xamk haluaa tarjota sekä opiskelijoilleen että henkilökunnalleen matalan kynnyksen mahdollisuuden olla mukana kehittämässä korkeakoulun toimintaa. Samalla Xamk haluaa kannustaa kaikkia luomaan uutta. Incyn Kehitysidea tai aloite -kohtaan voit jättää opiskeluympäristöön tai kampuksiin liittyviä ideoita. Mikään idea ei ole ikinä huono.

Kehitysidea, tai aloite voi liittyä esimerkiksi opiskelijoiden viihtyvyyteen, opetuksen toteuttamiseen, tai se voi olla ajatus kokonaan uudesta toimintamallista, jonka toivot tulevan korkeakoulussa käyttöön.

Pääset ilmoittamaan Incyyn kehitysideastasi tai aloitteesta tästä

Raportoi uusi havainto: Organisaation vastuullisuus  

Toimiminen vastuullisesti on yksi Xamkin arvoista, ja myös vastuullisuus ympäristöä kohtaan on tärkeää. Xamkilla on hallussaan WWF:n Green Office -sertifikaatti, joka velvoittaa korkeakoulun pienentämään organisaation hiilijalanjälkeä ja käyttämään luonnonvaroja viisaasti.

Jos huomaat kampuksilla tai opiskeluympäristöissä puutteita vastuullisuuden osalta, pääset raportoimaan havainnosta Incyn Organisaation vastuullisuus -kohdan kautta.

Havainnot voivat liittyä Green Office -ympäristöohjelmaan, kestävään kehitykseen tai ympäristönsuojeluun. Voit myös jättää ideasi käytännönläheisistä ekotehokkuuteen tähtäävistä toimenpiteistä, joilla voidaan saada aikaan konkreettisia tuloksia luonnon hyväksi.

Havainnot liittyen organisaation vastuullisuuteen pääset ilmoittamaan tästä

Julkaisemme loppuvuoden 2020 aikana juttusarjan, jossa kerrotaan Incy- poikkeamaraportoinnin eri osa-alueista ja tehdään uutta, kaikkia Xamkilaisia palvelevaa työkalua tutuksi.

Sarjan ensimmäisen jutun voit lukea täältä