Harjoittelumme Opiskelijakunta Kaakolla on tullut päätökseen. Kaksi kuukautta meni kuin siivillä ja saimme sitäkin enemmän kokemuksia. Meidät otettiin työyhteisöön avosylin vastaan, emmekä kokeneet missään vaiheessa ulkopuolisuuden tunnetta. Opiskelijakunta Kaakon työntekijöistä ja hallituksesta huokui vilpitön halu olla kehittämässä opiskelijoiden hyvinvointia omalta tontiltaan katsottuna.

Harjoittelu syvensi tietämystämme opiskelijakunnan toiminnasta. Pääsimme Kaakolla tekemään asiakaspalvelua, joka sisälsi mm. lukuvuositarrojen jakoa ja chat-päivystystä verkossa. Saimme mahdollisuuden toteuttaa omia ideoita laajasti ja olimme mukana kehittämässä opiskelijakunnan toimintaa. Yksikään työpäivistä ei ollut toisen kanssa samanlainen. Toimistopäiviä piristi opiskelijoiden kohtaaminen ja heidän kanssaan rupattelu.

Opiskelijakunnan toiminnan näkyvin osa perusopiskelijalle on järjestetyt tapahtumat, mutta ne ovat vain pienenpieni osa opiskelijakunnan toimintaa. Kaakko tekee jatkuvasti paljon työtä edistääkseen opiskelijoiden etuja.

Harjoittelu herätti kiinnostusta järjestötoimintaa kohtaan. Johanna pääsi opiskelijakunnan edustajistoon vuodelle 2021. Viivi inspiroitui opiskelujen ja työn yhdistämisestä. Hän pääsi töihin Etelä-Suomeen.

Rakkaudella,

Johanna Jääskeläinen & Viivi Junnola