Mitä on tutorointi?

Tutoroinnin tarkoituksena on integroida uusi opiskelija osaksi oppilaitosta. Tutori järjestää opiskelijoille erilaista vapaa-ajan toimintaa, auttaa ja tukee opintojen käynnistämisessä ja toimii niin sanotusti uuden opiskelijan ensimmäisenä kaverina. 

Missä ja miten voin ilmoittautua mukaan?

Ilmoittautuminen tutoroinnin opintojaksolle tapahtuu kevään opintojaksoilmoittautumisen yhteydessä 8.-21.11.2021 Pepissä. Opintojakson koodi Pepissä on VV00EA69-3003.

Mistä opintojakso koostuu?

Opintojakso pitää sisällään tutorkoulutuksen ja itse tutoroinnin. Koulutus koostuu kahdesta lähikerrasta, joista ensimmäinen on opintojakson peruskoulutus ja toinen on erikoistumiskoulutus. Koulutuksen ajankohdat ilmoitetaan opintojaksolle ilmoittautuneille sähköpostitse.

Opintojaksolla opiskelija valitsee jonkin neljästä erikoistumisvaihtoehdosta: vertaistutoroinnin, harrastetutoroinnin, verkkotutoroinnin tai international tutoroinnin. Suoritettuaan koulutukset (1 opintopistettä) opiskelija saa loput 4 opintopistettä tehden oman erikoistumisalansa tutorointia. Opintojaksosta tulee siis kokonaisuudessaan saada 5 opintopistettä. Tutoroinnista ei anneta osasuorituksia.

Milloin pääsen tutoroimaan?

Opintojakson koulutukset toteutetaan kevään 2022 aikana ja itse tutorointi käynnistyy 2022-2023 lukuvuoden aikana. Tutorointia tehdään 1 vuosi, jonka jälkeen tutoroinnin voi lopettaa tai osallistua opintojaksolle uudestaan ja jatkaa tutorointia lukuvuonna 2023-2024.

Tuleeko minun ilmoittautua mukaan, jos olen jatkava tutori?

Mikäli opiskelija haluaa jatkaa tutorina, tulee hänen ilmoittautua opintojaksolle uusiksi. Jatkava tutoroi näin ollen lukuvuonna 2022-2023 aloittavia ryhmiä. Tällöin opiskelijan ei tarvitse käydä koulutusta uusiksi, ellei hän halua käydä jotain toista erikoistumiskoulutusta. Jatkavien tutoreiden on mahdollista saada toiset 5 opintopistettä. Kaiken kaikkiaan tutoroinnista on mahdollisuus saada peräti 10 opintopistettä.

En saanut vastausta kysymykseeni…

Ei se mitään, ole yhteydessä Eetuun, ohjauksen ja tutoroinnin asiantuntijaan, joka auttaa sinua mahdollisissa muissa kysymyksissä.

Lisätietoja: eetu.mansikka(at)xamk.fi