Kaikkia tutkinto-opiskelijoita koskeva opiskeluterveydenhuollon maksu on 71,60 euroa vuonna 2021. Maksu suoritetaan kahdessa erässä siten, että lukukausikohtainen maksu on 35,80 euroa. Maksun määrä vahvistetaan vuosittain. Tämän maksun lisäksi opiskelijoilta EI veloiteta erillisiä käyntimaksuja! Vain peruuttamattomista ajoista peritään maksu. Opiskelijat suorittavat maksun omatoimisesti, tästä ei siis tule laskua. Ensimmäisen erän voi maksaa joulukuusta 2020 alkaen Kelan asiointipalvelussa.

Maksun maksavat ne opiskelijat, jotka kuuluvat YTHS:n palvelujen piiriin. Palvelujen piiriin kuuluu kaikki suomalaisessa korkeakoulussa perustutkintoa sekä ylempää ammattikorkeakoulututkintoa suorittavat korkeakouluopiskelijat. Terveydenhoitomaksu maksetaan Kelalle riippumatta siitä, käyttääkö opiskelija YTHS:n palveluja.

YTHS-maksun eräpäivät määräytyvät sen mukaan, miten opiskelija ilmoittautuu läsnä olevaksi. Kevätlukukauden eräpäivä on 31.1., jos olet siihen mennessä ilmoittautunut läsnä olevaksi. Jos ilmoittaudut läsnä olevaksi tämän jälkeen, eli 1.2.–31.7., maksun eräpäivä on 31.7.2020. Syyslukukauden eräpäivä on 30.9., jos olet siihen mennessä ilmoittautunut läsnä olevaksi. Jos ilmoittaudut läsnä olevaksi tämän jälkeen, eli 1.10.–31.12., maksun eräpäivä on 31.12.2020. Viivästymismaksuna peritään 5 euroa, mikäli opiskelija maksaa terveydenhoitomaksunsa myöhässä.

Tiesitkö muuten, että YTHS:n kokonaiskustannuksista valtio maksaa 77 % ja opiskelijat vain 23%!