Tänään on kuukausi koulun alkuun, tässä lyhyt muistilista jotka on hyvä varmistaa kuntoon ennen ensimmäistä koulupäivää:

1. Hae itsellesi asuntoa ja tee muuttoilmoitus saatuasi asunnon

Opiskelija-asunnot:

2. Hae opintotukea ja yleistä asumistukea

Opiskelijan tulot koostuu pääosin opintotuesta ja yleisestä asumistuesta. Näiden lisäksi opiskelija voi nostaa valtion takaamaa opintolainaa.

Linkit Kelan sivuille:

3. Aktivoi Xamkin tunnukset

Hae ennen opintojen alkua käyttöösi käyttäjätunnuksesi tunnistautumispalvelusta.

Tunnus on haettavissa noin 1-2 työpäivän kuluttua opiskelupaikan vastaanottamisen ja läsnäoloilmoittautumisen jälkeen.

Palvelu toimii verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella ja aktivoidaksesi käyttäjätunnuksesi sinun tulee vaihtaa salasanasi palvelussa.

HUOM: Kirjoita myös käyttäjätunnus itsellesi ylös!

Salasanan vaihtaminen pitää viedä aina loppuun asti, kun sen aloittaa. Mikäli tunnistautuminen tai salasanan vaihto ei onnistu, kannattaa kokeilla myöhemmin uudelleen. Mikäli tunnistautuminen ei onnistu, tee palvelupyyntö IT-tuelle Xinfossa.

Mikäli sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta käytössä, saat käyttäjätunnuksesi opintotoimistosta. Tunnus lähetetään opintotoimistosta automaattisesti ennen opintojen alkua niille, joilla ei ole suomalaista henkilötunnusta. Ota tarvittaessa itse yhteyttä opintotoimistoon Xinfossa.

4. Maksa YTHS-maksu Kelalle

Kaikki AMK opiskelijat on oikeutettu Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön palveluihin. Palveluihin oikeutetut maksavat terveydenhoitomaksun Kelalle, terveydenhoitomaksu täytyy maksaa jokaiselta lukukaudelta. Kela ei lähetä maksusta erillistä laskua, vaan maksu täytyy muistaa maksaa itse. Voit maksaa terveydenhoitomaksun OmaKelassa. Lue lisää : Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu – kela.fi

5. Tilaa opiskelijakortti

Opiskelijakortti on tutkinto-opiskelijan virallinen tunnistautumisväline. Kaakon jäsenenä saat käyttöösi opiskelijakortin, jolla olet oikeutettu opiskelijaetuihin ja –alennuksiin. Etuja on käytössäsi sekä paikallisesti, että valtakunnallisesti.

Opiskelijakortin tilannut opiskelija saa käyttöönsä sekä fyysisen, että mobiilisen (Slicen ja/tai Pivon) opiskelijakortin. Saat opiskelijakunnalta viestin, kun opiskelijakorttisi on noudettavissa. Sitä ei automaattisesti postiteta sinulle kotiin, vaan postitusta tulee pyytää erikseen. Postitus maksaa 5€/kerta.

Tilaa opiskelijakortti TÄÄLTÄ

HUOM: kesän aikana tehdyt opiskelijakorttitilaukset käsitellään elokuussa. Opiskelijakunta on heinäkuun lomalla.

6. Seuraa Kaakkoa somessa

Xamkin Facebook, Xamkin Instagram, Xamkin Twitter

Hyvää kesää ja tervetuloa opiskelemaan Xamkiin!