Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta esittää Rico Martikaista SAMOKin puheenjohtajaksi vuodelle 2022.

Rico on 23-vuotias yhteisöpedagogiopiskelija Mikkelistä. Vuonna 2020 hän toimi Kaakon hallituksen 1. varapuheenjohtajana vastaten viestinnästä. Kuluneen vuoden hän on toiminut Kaakon hallituksen puheenjohtajana sekä opiskelijoiden äänitorvena. Hän on omalla toiminnallaan ja johtamisellaan tehnyt töitä opiskelijoiden jaksamisen ja hyvinvoinnin edistämiseksi sekä kehittänyt kokonaisvaltaisesti Kaakon toimintaa.

”Suosittelen lämpimästi Rico Martikaista SAMOKin puheenjohtajaksi vuodelle 2022. Rico on opiskelijakunta Kaakon hallituksen puheenjohtajana tuonut opiskelijoiden näkökulmaa vahvasti esille Xamkin eri toimielimissä. Lisäksi hän on ylläpitänyt ja edistänyt hyvää yhteistyötä ammattikorkeakoulumme ja opiskelijakunnan välillä. Rico on luotettava ja aikaansaava toimija.

Hän tekee erinomaista työtä opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämisen, viestinnän sekä edunvalvonnan saralla Xamkissa. Tästä osaamisesta hyötyisi valtakunnallisesti koko opiskelijakuntakenttä.”
– Heikki Saastamoinen, Rehtori, toimitusjohtaja
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Rico on kehittäjäluonne, joka osaa hyödyntää ja huomioida jokaisen toimijan kyvyt. Hän on myös erinomainen verkostoituja, jolla on jo nyt laajat verkostot ja vankka tietotaito vaikuttamisen saralta.

”Haen puheenjohtajaksi pystyäkseni vaikuttamaan vielä enemmän AMK-opiskelijoiden ja opiskelijakuntien asioihin. Minulle on tärkeää, että opiskelijakuntien asemaa ja resursseja vahvistetaan tulevaisuudessa. Opiskelijoiden edunvalvonta ja hyvinvoinnin edistäminen on ensiarvoista.

Pitkittynyt poikkeusaika tulee jättämään pitkäaikaisen jäljen opiskelijoihin. Tuen tarve esimerkiksi mielenterveysasioissa on suuri. Päättäjien tulee ymmärtää opiskelijoiden tilannetta paremmin, tai muuten vain siirrämme ongelmia eteenpäin työelämään.

Olen valmis kantamaan puheenjohtajan vastuun ja antamaan tietotaitoni valtakunnallisen opiskelijaliikkeen käyttöön.” – Rico Martikainen