Xamk, Opiskelijakunta Kaakko ja opiskelijayhdistykset pitivät 30.8.2021 tapaamisen, jossa keskusteltiin syksyn tapahtumien tilanteesta ja selkeytettiin tapahtumia ja opiskelua koskevan päätöksenteon taustoja ja eri vaiheita.

Tilaisuuden jälkeen Xamkissa toimivat opiskelijayhdistykset ovat alkaneet suunnitella ja järjestää opiskelijatapahtumia sekä myydä haalareita Xamkin Terveysturvallinen tapahtuma -ohjeistuksen mukaisesti! Tapahtumien tarkoitus on elävöittää opiskelijakulttuuria turvallisesti, kuin myös saada opiskelijat vahvemmin osaksi korkeakouluyhteisöä. Lisäksi Opiskelijakunta Kaakko jatkaa yhä etätapahtumien järjestämistä ja kehittämistä.

Vaikka tapahtumia ja muuta toimintaa käynnistellään taas, on edelleen tärkeää pysyä valppaana ja huolehtia turvallisuudesta yhdessä, jotta tapahtumia päästään järjestämään täysipainoisesti mahdollisimman pian. Näin pääsemme myös herättämään henkiin liki kaksi vuotta uinuneen opiskelijakulttuurin kaikilla kampuksillamme.

Opiskelijakunta Kaakko haluaa jo tässä vaiheessa kiittää kaikkia opiskelijayhdistyksiä siitä sinnikkyydestä, jota yhdistykset ovat osoittaneet pandemia-aikana. Yhdistykset ovat menettäneet haalarimyyntien ja tapahtumien siirtymisten johdosta huomattavia summia ja tämä tiedostetaan myös Kaakossa ja Xamkissa. Kaiken epätietoisuuden ja tilanteen pitkittymisen jälkeen on vihdoin kuitenkin havaittavissa valoa pimeyden keskellä ja toivomme hartaasti, että vielä vuonna 2021 pääsemme nauttimaan opiskelijatapahtumista turvallisesti.

Xamkin opiskelijat pystyvät halutessaan tutustumaan aiemmin mainittuun Terveysturvallinen tapahtuma -ohjeistukseen LUX-intranetistä.

Lisätietoa:
Roni Leppänen
Hallituksen 1. varapuheenjohtaja
roni.leppanen@opiskelijakuntakaakko.fi

Rico Martikainen
Hallituksen puheenjohtaja
rico.martikainen@opiskelijakuntakaakko.fi
044 540 4547