Peliohjelmoinnin insinööriopiskelija Heta Puro ja sosionomiopiskelija Eerika Laitinen nousivat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan edustajistovaalituloksissa kärkeen.  

 

Opiskelijakunnan edustajistovaaleissa valitaan vuosittain 20 varsinaista ja enintään 20 varajäsentä edustajistoon. Edustajisto käyttää opiskelijakunnan ylintä päätäntävaltaa opiskelijakunnassa.  

 

Vaaleissa menestyneimmät opiskelijat tulevat tänä vuonna Kymenlaaksosta. Sekä Puro että Laitinen opiskelevat Xamkin Kotkan kampuksella. Kaikkiaan vuoden 2024 edustajiston jäsenistä yhdeksän opiskelee Kotkassa, neljä Kouvolassa, yksi Savonlinnassa ja kuusi Mikkelissä.  

 

– Olen todella otettu siitä, kuinka moni opiskelija koki minut sopivaksi ehdokkaaksi. Tulos kertoo minulle, että ajan opiskelijoille tärkeitä asioita ja kuinka tärkeää opiskelijoiden oikea kohtaaminen on, kommentoi ääniharava Heta Puro.  

Kuvassa Heta Puro, Kymenlaakson Tradenöörit.


Vaaleissa oli mukana sitoutumattomien ehdokkaiden lisäksi seitsemän vaaliliittoa. Ensimmäistä kertaa vaaleissa oli mahdollista muodostaa myös vaalirenkaita vaaliliittojen välillä. Menestynein vaaliliitto kuudella paikalla on Etelä-Savon Tradenöörit, toiseksi tuli neljällä paikalla Heta Puron edustama Kymenlaakson Tradenöörit.
 

 

– Olen tyytyväinen siihen, että saimme edustajistoon edustajia kaikilta kampuksilta ja monilta eri aloilta. Vaikuttaa siltä, että myös vaalityötä tehtiin tänä vuonna aiempaa aktiivisemmin, kertoo opiskelijakunta Kaakon edunvalvonnan asiantuntija Anna Päivike. 

 

Yllättynyt ja tyytyväinen oli myös vaaleissa toiseksi sijoittunut Eerika Laitinen. 

 

– Vaalitulos löi minut ällikällä, ja viestii minulle toisten opiskelijoiden luottamuksesta. Mielenkiinnolla odotan, mitä tuleva vuosi edustajistossa tuo tullessaan, kertoo Eerika Laitinen.  

Kuvassa Eerika Laitinen, Kotkan Opiskelijat.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan vuoden 2023 edustajistovaalit käytiin loka-marraskuussa ja virallinen vaalipäivä oli 8.11.2023. Opiskelijakunta Kaakon edustajistovaalien vaalitulos julkaistiin torstaina 9.11.2023. 

 

Lisätietoja:   

 

Anna Päivike 
edunvalvonnan asiantuntija 
050 591 6640 
anna.paivike@xamk.fi