Rico Martikainen

Tällä viikolla vietetään Nuorisotyön viikkoa, minkä teemana on nuorten yhteiskunnallinen osallisuus paikallisella tasolla ja me Opiskelijakunta Kaakkona haluttiin avata enemmän, mitä osallisuus merkitsee meille.

Kun puhutaan osallisuudesta, se määritellään oikeutena saada tietoa, mahdollisuutena ilmaista oma mielipide ja vaikuttaa. Meidän toimintamme keskittyy juuri opiskelijoille tiedottamiseen ajankohtaisista ja tärkeistä asioista, opiskelijoiden mielipiteiden huomiointiin ja keräämiseen sekä vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseen. Näiden ohella teemme paljon muutakin, mutta koko toimintamme voi tiivistää seuraavasti. Meidän tehtävänämme on katsoa opiskelijoiden oikeuksien ja hyvinvoinnin perään yhdessä opiskelijoiden kanssa.

Vaikka opiskelijakunnan olemassa oleminen ammattikorkeakoulussa on säädetty laissa, niin se ei pelkästään takaa näin hienoa toimintaa mitä se on tähän mennessä ollut. Sen takaa osallisuus ja aktiivit, jotka vuodesta toiseen lähtevät hakemaan edustajistoon ja hallitukseen, hakeutuvat tutoriksi tai opiskelijaedustajaksi eri paikkoihin ja muuten tuovat rohkeasti asioita esille.

Ilman teitä ei olisi meitä ja siksi me jatkamme päivästä toiseen töitä opiskelijoiden ja osallisuuden eteen.

Hyvää Nuorisotyön viikkoa!

P.S. Jos olet kiinnostunut päästä enemmän vaikuttamaan niin muista seurata meitä somessa, minne ilmoitamme ensimmäisenä erilaisista mahdollisuuksista!