Hei vain kaikille, olen Taneli Kupias. Opiskelen sähkö- ja automaatioinsinööriksi Mikkelissä ja toimin puheenjohtajana Mikkelin insinööriopiskelijat MIO ry:n hallituksessa. Aiemmin olen toiminut MIO ry:n hallituksessa, sekä vuoden Opiskelijakunta Kaakon edustajistossa. Nyt olisi tarkoitus hakea Insinööriopiskelijaliitto IOL:n hallituksen varapuheenjohtajaksi.

Niin mikä ihmeen IOL? Insinööriopiskelijaliitto IOL ry on koko Suomen tasolla vaikuttava opiskelijajärjestö, joka toimii Insinööriliiton sekä Akavan alaisena. IOL:n hallitus koostuu ympäri Suomea valituista insinööriopiskelijoista.
Sepä hienoa, mutta mitä se oikeasti tekee? Vastaus voi yllättää: IOL tekee pitkälti samaa kuin opiskelijakunnat paikallistoimintana, vain valtakunnan mittakaavassa – huolehtii edunvalvonnasta ympäri Suomea, järjestää koulutuksia sekä tapahtumia, vaikuttaa koulutuspolitiikkaan sekä ylläpitää ja vie eteenpäin hyvää insinöörikulttuuria. Itselleni on opiskelija-aktiivitoiminnasta muodostunut erittäin tärkeä osa omaa elämää. On ollut hienoa päästä vaikuttamaan opiskelijoiden hyvinvointiin liittyvissä asioissa Mikkelin kampuksella, sekä kuulemaan ja oppimaan muilta yhdistyksiltä kehitysideoita. Haluankin omalla toiminnallani parantaa opiskelijoiden hyvinvointia niin ikään muuallakin.

Olen hallitushakuni yhteydessä kiertänyt Suomea ja ollut yhteydessä opiskelijayhdistyksiin. Iloni on ollut huomata, miten paljon upeaa sakkia löytyykin ympäri maata. Omasta mielestäni opiskelijakulttuurin vahvin puoli on meidän monipuolisuutemme ja monimuotoisuutemme. Toivonkin suuresti, että pääsen tekemään läheistä yhteistyötä kanssanne. Onko sinulla ideoita, miten tehdä opiskelijaelämästä mukavampaa ja helpompaa? Vai haluaisitko vain tulla näkemään opiskelijayhdistysten toimintaa? Käy vetämässä oman yhdistyksesi toimijoiden hihasta, pyörähdä Kaakon toimistolla tai laita vaikka minulle viestiä. Meitä kaikkia kiinnostaa kovasti uudet ideat ja haluamme kuulla ne juuri Sinulta.

Luokaamme yhdessä opiskeluympäristö, josta voi olla ylpeä.