10.3. pidettiin etätapaaminen opiskelijahyvinvoinnista tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon sekä opinto- ja kulttuuriministeriön, korkeakoulujen ja opiskelijajärjestöjen edustajien kanssa. Tapaamisen tarkoituksena oli hahmottaa, mitä eri tahot voivat tehdä opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseksi. Opiskelijakunta Kaakkoa tilaisuudessa edusti hallituksen puheenjohtaja Rico Martikainen.

Tilaisuuden avasi ministeri Saarikko korostamalla yhteistä työtä opiskelijahyvinvoinnin parantamiseksi. Tilaisuudessa kuultiin myös opiskelijakuntien, ylioppilaskuntien ja korkeakoulujen ratkaisuehdotuksia.

SAMOKin puheenjohtaja Oona Löytänen ja SYLin puheenjohtaja Annika Nevanpää nostivat puheenvuorossaan esiin opiskelijakuntien ja ylioppilaskuntien merkitystä yhteisöllisyyden ja hyvinvoinnin edistäjänä. Myös opiskelijakuntien haastavasta jäsentilanteesta sekä vähentyneistä resursseista keskusteltiin.

– Opiskelija-aktiivit eivät ole ehtymätön sampo. Monen opiskelija-aktiivin ja luottamushenkilön kohdalla uupumisen riski on suuri, SYLin puheenjohtaja Nevanpää sanoi.

Ratkaisuksi opiskelijoiden ahdinkoon esitettiin muun muassa opintopsykologien lisäystä, suunnitelmaa kyydistä tippuneiden opiskelijoiden auttamiseksi, tuki- ja ohjauspalveluiden resurssien lisäämistä sekä poikkeustilanteen huomioimista opiskelijoiden toimeentulossa niin tänä kuin viime vuonna.

– Haluan kannustaa ammattikorkeakoulujen johtoa tekemään tiiviimpää yhteistyötä opiskelijakuntien kanssa. Opiskelijakunnat luovat ministeri Saarikon peräänkuuluttamaa yhteisöllisyyttä. Opiskelijakuntien asiantuntemusta kannattaa hyödyntää, opiskelijakunta Kaakon hallituksen puheenjohtaja Rico Martikainen kommentoi.