Opintojaksoilmoittautuminen tutoroinnin opintojaksolle päättyi 14.1.2021 ja hakijoita tutoriksi oli tänä vuonna enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Vuonna 2021 Xamkissa tuleekin toimimaan 280 mahtavaa tutoria. Tutorien määrät kasvoivat kaikilla kampuksilla, mutta huomattavan nousun teki Savonlinnan kampus, jossa tutoreiden määrä kolminkertaistui. Vuonna 2021 Savonlinnassa tulee toimimaan 77 tutoria (Kotka: 70, Kouvola: 46 ja Mikkeli: 87).

Opintojaksolle on ilmoittautunut nyt pitkästä aikaa mukaan myös kyberturvallisuuden opiskelijoita, merenkulun opiskelijoita sekä huikea määrä opiskelijoita Savonlinnan uusilta koulutusaloilta. Myös monilta aloilta, joilta aikaisemmin on ollut mukana vain muutama tutori, on tänä vuonna saanut kasvatettua alakohtaista tutorporukkaansa merkittävästi.

Tutoroinnin opintojakso käynnistyi etätoteutuksena maanantaina Kotkan kampuksen koulutuksen ensimmäisellä lähikerralla, jossa tutorit pääsivät tutustumaan opintojakson sisältöön sekä toisiinsa. Opintojakson toinen lähikerta määräytyy sen mukaan, mitä tutoroinnin muotoa opiskelija haluaa lähteä toteuttamaan. Opintojakson toiset lähikerrat tullaan järjestämään maalis-huhtikuussa.