Opintojaksoilmoittautuminen tutoroinnin opintojaksolle päättyi 16.1.2022, ja tutoreita ilmoittautui tänä vuonna enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Opintojaksolle ilmoittautui yhteensä 283 mahtavaa tutoria eri aloilta ja kampuksilta. Osa tutoreista on jatkavia tutoreita viime lukuvuodelta mutta suurin osa on täysin uusia tutoreita.

Tutorien määrät kasvoivat lähes jokaisella kampuksella, ja on todella mukava huomata, että opiskelijoilta löytyy paljon intoa lähteä auttamaan uusia opiskelijoita opintojensa alkutaipaleella. Lukuvuonna 2022–2023 Xamkin tutorit jakautuvat seuraavasti: Savonlinna 80 tutoria, Kotka 71 tutoria, Kouvola 32 tutoria ja Mikkeli 92 tutoria.

Monilta aloilta, joilta aikaisemmin on ollut mukana vain muutama tutori, on tänä vuonna saatu kasvatettua alakohtaista tutormäärää. Tutoroinnin kannalta on tärkeää, että sitä on toteuttamassa useita opiskelijoilta useilta eri vuosikursseilta ja mahdollisimman monen alan uusille opiskelijoille.

Tutoroinnin opintojakso käynnistyy etätoteutuksena maanantaina 7.2. Mikkelin kampuksen uusien tutoreiden peruskoulutuksella, jossa tutorit pääsevät tutustumaan opintojakson sisältöön sekä toisiinsa. Samalla viikolla toteutetaan kaikkien kampusten peruskoulutukset. Opintojakson toinen koulutuskerta määräytyy sen mukaan, mitä tutoroinnin muotoa opiskelija haluaa lähteä toteuttamaan. Opintojakson toiset koulutukset tullaan järjestämään maalis-toukokuussa.