Aloittavien opiskelijoiden opiskelijakorttitilaukset

Huomio opiskelijakortin tilanneille tai sitä aikoville. Syksyllä 2023 aloittavien opiskelijoiden opiskelijakorttitilaukset ovat odotustilassa elokuun alkuun asti, sillä opiskelijoiden läsnäolotietoja ei ole korkeakoulun järjestelmässä. Tämä on täysin normaalia syksyllä 2023 aloittavien kohdalla ja uusia jäseniä aloitetaankin hyväksymään elokuun alusta lähtien, läsnäolotietojen saavuttua.

Jäsenyyden hyväksynnän jälkeen opiskelija saa käyttöönsä mobiilisen Slicen ja/tai Pivon opiskelijakortin. Fyysisen kortin painatuksessa kestää muutama viikko.

Miten tilaan opiskelijakortin?

Opiskelijakortin voi tilata Kaakon verkkosivuilta: tilaa opiskelijakortti. Opiskelijakortit on lajiteltu kahteen ryhmään, tutkinto-opiskelijat ja avoimen amk:n opiskelijat.

Tutkinto-opiskelija

Liittyessään Kaakon jäseneksi, tutkinto opiskelija on oikeutettu VR:n ja Matkahuollon opiskelija-alennuksiin, Kelan ateriatuettuihin lounaisiin sekä tuhansiin opiskelija-alennuksiin ympäri Suomea. Opiskelija voi valita tilausvaiheessa ottaako käyttöön fyysisen sekä mobiilisen (Slice ja/tai Pivon) opiskelijakortin, vai pelkän mobiilisen opiskelijakortin. Fyysinen opiskelijakortti toimitetaan lähtökohtaisesti opiskelijakunnan toimistolle, josta opiskelija voi sen noutaa. Halutessaan opiskelija voi myös maksaa erillisen postimaksun, jonka jälkeen kortti toimitetaan suoraan kotiosoitteeseen.

Tilaa tutkinto-opiskelijan opiskelijakortti tästä: tilaa tutkinto-opiskelijan opiskelijakortti

Avoimen AMK:n opiskelija

Liittyessään Kaakon jäseneksi, avoimen amk:n opiskelija saa käyttöönsä tuhannet opiskelija-alennukset ympäri Suomea. Tutkinto-opiskelijan opiskelijakortista poiketen, avoimen amk:n kortilla ei saa VR:n/Matkahuollon opiskelija-alennuksia tai Kelan ateriatukea. Avoimen amk:n opiskelija voi valita tilausvaiheessa ottaako käyttöön fyysisen sekä mobiilisen (Slice ja/tai Pivon) opiskelijakortin, vai pelkän mobiilisen opiskelijakortin. Fyysinen opiskelijakortti toimitetaan lähtökohtaisesti opiskelijakunnan toimistolle, josta opiskelija voi sen noutaa. Halutessaan opiskelija voi myös maksaa erillisen postimaksun, jonka jälkeen kortti toimitetaan suoraan kotiosoitteeseen.

Tilaa avoimen AMK:n opiskelijakortti tästä: tilaa avoimen AMK:n opiskelijakortti

Jäseneksi liittymistä varten tarvitset

 • Opiskelijanumerosi, joka on ”23” alkuinen, numero sisältää lisäksi 5 satunnaista numeroa, esim. 2312345. 
 • Maksuvälineen. Voit maksaa jäsenmaksun verkkokaupassa yleisimmillä maksukorteilla, MobilePaylla, Pivolla tai verkkopankilla
 • Opiskelijasähköpostin, joka on ”@edu.xamk.fi” päätteinen. 
 • Kasvokuvan itsestäsi. Kuvan tulee olla pystysuuntainen, JPG-muotoinen, selkeä kasvokuva, jossa on neutraali tausta ja josta sinut tunnistaa. 

Mistä löydän opiskelijanumeron?

Löydät opiskelijanumerosi Pepistä (katso kuva). Vuonna 2023 aloittavilla opiskelijanumero on muodossa ”23xxxxx” X:n tilalla on opiskelijan henkilökohtainen numerosarja.

Opiskelijakortin tilaaminen onnistuu näin

 1. Mene verkkosivuilta löytyvälle liittymislomakkeelle 
 2. Tunnistaudu koulun sähköpostiosoitteella 
 3. Syötä lomakkeelle pyydetyt tiedot 
 4. Lisää kasvokuva 
 5. Valitse, minkä jäsenyysvaihtoehdon haluat hankkia. Voit valita, haluatko maksaa jäsenmaksun lukukausi kerrallaan, vai kerralla koko opiskeluajaksi  
 6. Valitse, haluatko hankkia käyttöösi myös fyysisen opiskelijakortin, vai ottaa käyttöösi myös pelkän jäsenyyden hintaan kuuluvan digitaalisen opiskelijakortin (Slice ja/tai Pivo). 

Opiskelijakorttien hinnat – syksy 2023:  

 • kortti + jäsenyys lukukausi 0,5 vuotta (syksy tai kevät) 34 € 
 • kortti + jäsenyys lukuvuosi 47 € 
 • kortti + jäsenyys 2 lukuvuotta 74 € 
 • kortti + jäsenyys 3,5 lukuvuotta 114 € 
 • kortti + jäsenyys 4 lukuvuotta 128 € 
 • kortti + jäsenyys 4,5 lukuvuotta 142 € 
 • Postimaksu 5 € /postitus  

Hinnat sisältävät muovikortin, jäsenyyden sekä käsittelymaksut. Voit säästää 17€, jos et tilaa muovista opiskelijakorttia.