Teppo Salo

Kun mietimme näin ystävänpäivänä ystävyyttämme, muistakaamme että jokainen voi olla ystävällinen toisilleen. Ystävyys voi syntyä odottamatta tai arvaamatta, mutta sen siivet voivat kantaa pitkälle. Yli vastoinkäymisten, aikojen ja paikkojenkin. Vuosien jälkeenkin voi nähdä vanhan ystävän kävelemässä kadulla ja ystävyys voi jatkua.

Kerrottavaa on varmasti paljon molemmin puolin. Vertaillaan kokemuksia, tarinoita ja jopa haaveita uudelleen nykyhetken näkökulmasta. Nuo kokemukset ja tarinat rikastuttavat teitä kumpaakin näkemään asiat toisen silmin. Oikeita tai vääriä valintoja ystävän silmissä ei ole, mutta valintojen tulokset luovat mielenkiintoisia tarinoita ja yhteyksiä. Juuri nuo yhteydet tarinoiden välillä tai samankaltaisuudet vahvistavat ystävyyttänne ja kokemusta ystävyydestä, jakamisen iloa. Hyvin erilaiset tarinat antavat toisille toivoa ja iloa toisen puolesta.

Jopa suuret vastoinkäymiset ja niistä selviäminen, tuo toivoa molemmille. Elämä on matka, joka on hyvä kokea yhdessä ja jakaa muiden ystävien kanssa. Ystävyyttä voi arvostaa myös enemmän, kun näkee mitä etäisyys ja aika tekee ystävyydelle. Se syventää ymmärrystäsi ystävyyden arvokkuudesta ja ainutlaatuisuudesta, koska ystävä pysyy ystävänäsi, vaikka aina ei mahdollisuus ole olla yhteydessä ystävään.

Viime vuosi toi tullessaan aivan uudenlaisia haasteita pitää yhteyttä ystäviin. Kaikkien arki on muuttunut, myös ystävät ja yhteystapamme ystäviimme. Tarvittaessa yhteyttä ystäviin voi pitää myös etäyhteydellä, videotervehdyksellä, puhelulla, viestillä tai kortilla. Ystäväsi arvostaa varmasti tällä hetkellä pientäkin muistamista sinulta. Kekseliäisyys uudenlaisessa tilanteessa on vain hidaste, ei seinä.

Pienikin hyvä teko tai ele on ystävällisyyttä, joka saa vastaanottajan tuntemaan itsensä tärkeämmäksi. Muistakaamme vaalia ystävyyttä ja ystäviämme, vaikka aina ystävä ei olekaan lähellä. Hyvää ystävänpäivää kaikille!