Katja Kuusemo

Arvoisa juhlaväki, opettajat ja muu henkilökunta sekä opiskelijatoverit.

On kunnia saada pitää valmistuvan opiskelijan puhe. Tällä hetkellä kun katsomme vuosia taaksepäin, voimme todeta että olemme kokeneet yhdessä paljon, valitettavasti en tässä puheessa ehdi jokaista asiaa mainita.

Toinen päivä tammikuuta 2017 avasimme kampuksen ovet ja astuimme sisään uuteen maailmaan, maailmaan jossa Mikkelin-, ja Kymenlaakson ammattikorkeakoulut olivat nyt yksi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Xamk.

Fuusioituminen toi aluksi mahdollisesti hämmennystä ja haasteitakin, joista kuitenkin selvisimme yhdessä toisiamme tukien, auttaen sekä joustaen ja toinen toisiamme ymmärtäen.

Omat kokemukseni opiskelusta Mikkelissä ovat olleet ihania ja ne ovat koostuneet opintojen ohella muutamia mainitakseni niin leiritoiminnasta, ryhmien ohjaamisesta, vaelluksesta erämaassa, koulumme markkinoimisesta eri tapahtumissa sekä perinteisestä Alumnigaalasta.

Yksi suurimmista kokemuksista on kuitenkin ollut aktiivitoiminta Opiskelijakunta Kaakossa. Työ hallituksen tutorvastaavana antoi minulle ihania ystäviä, kokemusta tunteja kestävistä kokouksista, tapahtumien rakentamisesta ja kouluttamisesta. Sain olla mukana kehittämässä toimintaa, mutta ennen kaikkea valvomassa meidän, kaikkien opiskelijoiden etuja ja edistämässä hyvinvointia jokaisella neljällä kampuksellamme.

Meidän ryhmämme matka Mikkelissä opintojen parissa alkoi toisen opiskelijan kysymyksestä ”Olemmeko me samassa ryhmässä?”. Nyt voimme kysyä, mihin meni kolme ja puoli vuotta? Kyllä, teimme myös sen opinnäytetyön. Valmistuva opiskelija – ole ylpeä itsestäsi, me teimme sen. Onnea valmistumisesta.

Haluan vielä kiittää henkilökuntaa, opettajia ja ystäviä, mutta ennen kaikkea omaa perhettä siitä tuesta ja avusta, jota olen näiden vuosien aikana saanut.

Kiitos.