Tässä kirjeessä:

  • YTHS palvelee korkeakouluopiskelijoita läpi kesän. 
  • Terveyden tietoisku to 30.5. klo 12 käsittelee ruokasuhdetta.
  • Liikkuen opiskelukykyä -malli kokoaa liikkumisen hyödyt ja keinot yhteen. 
  • Lue asiantuntijavastaukset unta koskeviin kysymyksiin. 
  • Sosiaaliset suhteet ja turvallinen yhteisö tukevat opiskelukykyä. 
  • Pienillä teoilla terveyttä -opiskeluhyvinvointiviikko järjestetään 30.9.–4.10.2024.

YTHS palvelee korkeakouluopiskelijoita läpi kesän.

Digitaaliset asiointi- ja etäpalvelumme palvelevat kaikkina arkipäivinä, ja palvelualueillamme on useita palvelupisteitä, jotka ovat avoinna koko kesän. Tarvittaessa sinut ohjataan hoidontarpeen arvioinnista joko etävastaanotolle tai lähivastaanotolle toiseen avoinna olevaan palvelupisteeseen. Lue lisää kesän aukioloajoistamme.

  • Kouvolan palvelupisteessä ei ole yleis- ja mielenterveyden lähivastaanottoja 5.7.–2.8.2024.
  • Mikkelin palvelupisteessä ei ole yleis- ja mielenterveyden lähivastaanottoja 22.7.–2.8.2024.

Terveyden tietoisku to 30.5. klo 12 käsittelee ruokasuhdetta.

Millainen on hyvä ruokasuhde? Mistä tietää, onko oma suhtautuminen syömiseen normaalia? Mitä tehdä, jos oma ruokasuhde huolettaa? Voiko syömiseen suhtautuminen olla liian rentoa? Entä millaisia taitoja joustavaan syömiseen kuuluu? YTHS:n uudessa verkkotapaamisten sarjassa vaihtuvat terveydenhoidon asiantuntijat vastaavat opiskelijoiden kysymyksiin. Toukokuun tapaamisessa 30.5.2024 aiheena on ruokasuhde. Tapahtuman asiantuntijana toimii laillistettu ravitsemusterapeutti Reetta Kinnunen. Lue lisää tapahtumasta ja ilmoittaudu mukaan.

Liikkuen opiskelukykyä -malli kokoaa liikkumisen hyödyt ja keinot yhteen.

Liikkuminen ja paikallaanolon tauottaminen ovat keinoja tukea opiskelijoiden opiskelukykyä ja koko opiskeluyhteisön hyvinvointia. Jo pienillä henkilökohtaisilla valinnoilla ja oppilaitoksen ratkaisuilla voidaan lisätä liikettä ja tukea arjen aktiivisuutta. Uusi Liikkuen opiskelukykyä -malli pohjautuu YTHS:n johdolla vuonna 2022 päivitettyyn opiskelukykymalliin (Kunttu 2006) ja tarkastelee opiskelukykyä sekä sen eri osa-alueita liikkumisen näkökulmasta. Tutustu uuteen Liikkuen opiskelukykyä -malliin verkkosivuillamme.

Lue asiantuntijavastaukset unta koskeviin kysymyksiin.

Onko päiväunista tai torkuttamisesta haittaa? Vaikuttaako ilta-aikainen älylaitteiden käyttö yöuniin? Teimme opiskelijoiden toiveesta kirjallisen koosteen YTHS-päivän Reseptejä parempaan uneen -webinaarissa esitetyistä kysymyksistä ja vastauksista. Tutustu kysymyksiin ja vastauksiin verkkosivuillamme.

 

Sosiaaliset suhteet ja turvallinen yhteisö tukevat opiskelukykyä.

Opiskelijayhteisö on voimavara, joka voi ylläpitää psyykkistä terveyttä. Järjestimme tilaisuuden opiskelijoiden mielenterveysviikolla, jonka teemana oli yhdenvertaisuus ja sosiaalinen saavutettavuus. Lue lisää tilaisuuden annista verkkosivuiltamme.

Pienillä teoilla terveyttä -opiskeluhyvinvointiviikko järjestetään 30.9.–4.10.2024.

YTHS:n jokavuotinen opiskeluhyvinvointiviikko järjestetään tänä vuonna seksuaaliterveyden teemalla. Viikolla järjestetään myös tuttuun tapaan valtakunnallinen terveyden edistämisen webinaari, jonka ajankohta on torstai 3.10. Pistä ajankohta jo kalenteriisi, lisää tietoa viikon tapahtumista tulee lähempänä.

Ps. Olethan huomannut verkkosivuillamme olevan tapahtumakalenterin? Sivulle on koottu kaikki vuoden aikana järjestämämme tapahtumat. Sivun kautta näet tapahtumamme ja pääset ilmoittautumaan tapahtumiin, jotka vaativat erillisen rekisteröitymisen.