Kiinnostaako sinua kehittää opiskeluyhteisösi ja korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointi- ja terveyspalveluita? Onko sinulla ajatuksia siitä, miten YTHS:llä asiointia voisi entisestään sujuvoittaa? Tai millaista terveystietoa ja viestintää opiskelijat kaipaavat? Nyt voit hakea YTHS:n opiskelijaraadin jäseneksi vuoden 2024 toimikaudelle.

Tietoa opiskelijaraatityöstä

Opiskelijaraatityössä opiskelijat osallistuvat YTHS:n toiminnan ja palveluiden kehittämiseen. Vuonna 2024 raati tulee kommentoimaan esimerkiksi digitaalisten palveluiden kehitysprojekteja, YTHS:n strategian päivitystä ja YTHS:n verkkosivujen suurta uudistustyötä.

Toiminnan päämuoto ovat 4–6 kertaa vuodessa järjestettävät, teemoitetut etäkokoukset, johon osallistuu raatilaisten lisäksi YTHS:n asiantuntijoita. Raati voi toteuttaa jäsentensä mielenkiinnon ja YTHS:n kehitystarpeiden mukaan myös muuta toimintaa, kuten palvelupisteiden toimivuuden testaamista asiakkaiden näkökulmasta.

Raatilaisten määrä voi vaihdella vuosittain, mutta sen kokoonpanon tulee edustaa tasapuolisesti niitä alueita ja korkeakouluja, joita YTHS palvelee.

Kuka voi hakea opiskelijaraadin jäseneksi?

Voit toimia YTHS:n opiskelijaraadin jäsenenä, jos

  • opiskelet alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa suomalaisessa yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa
  • olet kiinnostunut opiskelijoiden hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä
  • olet kiinnostunut terveydenhuollon palvelujen kehittämisestä ja
  • voit sitoutua opiskelijaraadin toimintaan koko toimintavuoden ajaksi.

Näin haet opiskelijaraadin jäseneksi

Opiskelijaraadin jäsenhaku vuodelle 2024 on avoinna 26.1.2024 asti. Raadin toimikausi on helmikuu 2024–joulukuu 2024.  Opiskelijajäsen voi halutessaan toimia raadissa 2 toimikautta peräkkäin.

Haet opiskelijaraatiin täyttämällä sähköisen hakulomakkeen 26.1.2024 mennessä. Jotta raati edustaisi YTHS:n asiakkaita tasapuolisesti, pyydämme sinua ilmoittamaan lomakkeella korkeakoulusi ja sen YTHS:n palvelupisteen, johon korkeakoulusi opiskelijat ohjeistetaan asioimaan.

Lomakkeella kysymme myös avovastauksella, miksi olet kiinnostunut opiskelijaraatitoiminnasta. Älä sisällytä tähän vastaukseen omia terveystietojasi, YTHS käsittelee niitä ainoastaan sitä varten tarkoitetuissa järjestelmissä.

Raativalinnoista lähetetään vahvistusviesti maanantaihin 5.2.2024 mennessä. Samalla toimitetaan ensimmäisen raatikokouksen osallistumislinkki ja asialista. Kokous järjestetään tiistaina 13.2.2024 klo 15–16.30 Teamsissa.

Lisätietoa

Lisätietoa opiskeluraadin toiminnasta saat opiskeluyhteisötyön koordinaattori Jonna Kekäläiseltä osoitteesta jonna.kekalainen@yths.fi.

Tervetuloa mukaan opiskelijaraatiin!