Hei, olen Ronja Kaarikivi, toisen vuoden logistiikkainsinööriopiskelija ja olen toiminut kohta yhden kauden opiskelijakunnan edustajistossa.

Ai, mikä edustajisto? Niin minäkin ihmettelin viime syksynä, kun minua yritettiin saada mukaan toimintaan ja toki selkeästi siinä myös onnistuttiin.

Me ”edaattorit” eli edustajiston jäsenet ajamme kaikkien meidän opiskelijoiden etua, pyrimme luomaan meille uusia mahdollisuuksia sekä tuomaan opiskelijoiden ääntä kuuluviin kaikkia kanavia pitkin. Lähteäksesi edustajiston toimintaan mukaan sinulla ei tarvitse olla minkäänlaista kokemusta järjestötoiminnasta tai muusta sen sellaisesta, ei minullakaan ollut eikä monella muullakaan toimintaan lähteneellä. Kokemuksen puutteella ei loppujen lopuksi ollut mitään merkitystä, hyvin selvittiin ja koko ajan on ollut hyvä henki sekä mukava ilmapiiri toimia.

Näin kohta melkein vuoden edustajistossa olleena, olen tosi iloinen, että päätin lähteä mukaan toimintaan. Vaikka vähän jännitti (tai kauhu kuvaa ehkä paremmin oloa ennen ensimmäistä kokousta), kunnialla siitäkin selvittiin.

Edustajistossa tapaa uusia ihmisiä, saa uusia ystäviä sekä paljon hyvää kokemusta tulevaa varten. Suosittelen kaikille vähänkään toiminnasta kiinnostuneille mukaan lähtemistä. Vaikka jännittäisikin kuinka niistä kokouksista ja päätöksistä oikein selviää, hyvin se menee. Kaikki vaan mukaan opiskelijakunnan toimintaan, oikealla asenteella siitä saa paljon hyvää irti ja pohjaa tulevalle.