Olen Terppa Kuismin, 26-vuotias yhteisöpedagogiopiskelija Mikkelistä. Ensimmäinen vuoteni Kaakon edustajistossa alkaa vähitellen olla taputeltu.

Edustajistotoiminta on tarjonnut minulle mahdollisuuden kurkistaa kulissien taakse opiskelijakunnan päätöksenteossa. Päällimmäisenä tältä edustajistokaudelta on jäänyt mieleen opiskelijakunnan harjoittelu- ja opinnäytetyöpalkkioiden suuruudesta päättäminen, sekä sääntömuutoksen läpi vieminen. Olen myös ollut mukana ideoimassa Kaakon jäsenpalveluita. Kaiken tämän ohessa kokouskäytännöt ovat iskostuneet selkärankaan.

Edustajiston kautta olen päässyt mukaan häirintäyhdyshenkilötoimintaan, ja saanut koulutuksen kyseiseen hommaan.  Vaikka kaikki kokouksemme ovat olleet etänä, olen päässyt tutustumaan uusiin tyyppeihin yhteisten peli-iltojen muodossa. Nyt tunnen porukkaa muiltakin Xamkin kampuksilta kuin Mikkelistä.

Meininki edustajiston kokouksissa on aina ollut rento ja avoin. Kokouksissa on aina uskaltanut kysyä, jos jokin on pohdituttanut. Kaikkien ajatuksia on kuunneltu, ja asioissa on aina päästy yhteisymmärrykseen. Minulle on tullut vahva tunne siitä, että olen mukana päättämässä oikeasti merkityksellisistä asioista, joilla on vaikutusta opiskelijoiden arkeen Xamkissa. Edustajistotoiminta ei ole kuitenkaan vienyt mahdottomasti aikaani, eli se on ollut varsin helppo tapa osallistua päätöksentekoon.